Δήλωση Προσβασιμότητας

Γενικά

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και το τμήμα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών έχει διασφαλίσει ότι ο ιστότοπος της Διεύθυνσης, είναι πλήρως λειτουργικός, προσβάσιμος, προσιτός και ευκολότερος στη χρήση για ΑΜΕΑ, με την πεποίθηση ότι κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια, ισότητα, άνεση και ανεξαρτησία.

Προσβασιμότητα στην ιστοσελίδα 

Ο Ιστότοπος της Διεύθυνσης, dipe.xan.sch.gr, διαθέτει το πρόσθετο εργαλείο UserWay Website Accessibility Widget που τροφοδοτείται από έναν ειδικό διακομιστή προσβασιμότητας. Το λογισμικό επιτρέπει στην ιστοσελίδα να βελτιώσει τη συμμόρφωσή της με τις Οδηγίες Προσβασιμότητας στο Περιεχόμενο Ιστού (WCAG 2.0).

Ενεργοποίηση του μενού προσβασιμότητας

Το μενού προσβασιμότητας μπορεί να ενεργοποιηθεί κάνοντας κλικ στο εικονίδιο https://dipe.xan.sch.gr/wp-content/uploads/2022/09/accessibility-icon_2x.png που εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας. Αφού ενεργοποιήσετε το μενού προσβασιμότητας, περιμένετε ελάχιστα δευτερόλεπτα για να φορτωθεί πλήρως το μενού.

Αποποίηση ευθυνών

Το Τμήμα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Π.Ε. Ξάνθης συνεχίζει τις προσπάθειές του για τη συνεχή βελτίωση της προσβασιμότητας του site και των υπηρεσιών του με την πεποίθηση ότι είναι η συλλογική μας ηθική υποχρέωση να επιτρέπουμε την προσιτή και απρόσκοπτη χρήση και για όσους από εμάς  αντιμετωπίζουν αναπηρίες.

Παρά τις προσπάθειές μας να καταστήσουμε πλήρως προσβάσιμες όλες τις σελίδες και το περιεχόμενο στην dipe.xan.sch.gr, κάποιο περιεχόμενο ίσως να μην έχει πλήρως προσαρμοστεί στα αυστηρότερα πρότυπα προσβασιμότητας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο να μην βρεθεί ή να προσδιοριστεί η καταλληλότερη τεχνολογική λύση.

Επικοινωνία

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με οποιοδήποτε περιεχόμενο στην ιστοσελίδα ή χρειάζεστε βοήθεια σε οποιοδήποτε μέρος της, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Τμήμα Πληροφορικής και νέων Τεχνολογιών

Τηλέφωνο: 25413-50382

Email: plirof@dipe.xan.sch.gr

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 -16:00