Loading Flash Menu

ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣWebsite counter

Mε <κλικ> στον τίτλο θέματος εμφανίζεται το δημοσίευμα

30/5/2017

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας «ΜΑΧΕΣ ΛΕΞΕΩΝ 2017» των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καβάλας και Ξάνθης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας "Βασίλης Βασιλικός". Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από:

 • Tους Σχολικούς Συμβούλους 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, κ.  Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο και κ. Σοφία  Χατζηνικολάου

 • Την Σχολική Σύμβουλο 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κ. Ευρώπη ΠουρσανίδουΤην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας

 • Ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας απευθυνόταν σε μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καβάλας και Ξάνθης και οι λέξεις του Διαγωνισμού επιλέχθηκαν από τους Σχολικούς Συμβούλους της 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π/θμιας Εκπ/σης Καβάλας σε συνεργασία με εκπαιδευτικό ΠΕ70 κ. Θεόδωρο Ποσταντσίδη.

  Ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας πραγματοποιήθηκε φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά. Στο σύνολο 1187 μαθητές και μαθήτριες διαγωνίσθηκαν αρχικά σε δύο φάσεις στα σχολεία τους από τους οποίους προέκυψαν οι 122 καλύτεροι ορθογράφοι. Στη συνέχεια 100 από αυτούς προσήλθαν το πρωί της Κυριακής 28 Μαΐου 2017 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και διαγωνίστηκαν στην ημιτελική φάση. Μετά την αξιολόγηση των γραπτών από ομάδα εθελοντών, έμπειρων εκπαιδευτικών, προκρίθηκαν 35 παιδιά για τον απογευματινό τελικό Διαγωνισμό. Έγιναν 6 γύροι με συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο δυσκολίας λέξεων και τελικά προέκυψαν οι 3 νικητές του Διαγωνισμού.

  Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Φυλακτάκης Κωνσταντίνος, μαθητής της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πολυσίτου Ξάνθης τον οποίον βράβευσε ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, κ. Πέτρος Πετρόπουλος. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Λινάκης Νικόλαος μαθητής της Ε΄ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας τον οποίο βράβευσε η Σχολική Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του 18ου Δ.Σ Καβάλας, κ. Χατζηνικολάου Σοφία. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο μαθητής Ιωαννίδης Ευστράτιος μαθητής της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων Ξάνθης τον οποίο βράβευσε η Σχολική Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του Δ.Σ. Αβδήρων Ξάνθης, κ. Πουρσανίδου Ευρώπη .

  Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους όσους εργάσθηκαν για την πραγματοποίηση του Διαγωνισμού: τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων, τους εθελοντές εκπαιδευτικούς οι οποίοι διόρθωσαν τα γραπτά το πρωί της Κυριακής, τους γονείς που στήριξαν και ενθάρρυναν τα παιδιά τους και όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος.

  Η Οργανωτική Επιτροπή

  του Διαγωνισμού  Ορθογραφίας

   

  25/5/2017

   ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2017 ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΞΑΝΘΗΣ
  Β) ΠΕ60-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ      
  ΑΜ Επώνυμο Όνομα Σχολείο που Υπηρετεί Σχολείο που Μετατέθηκε
  1 ΚΑΡΑΜΠΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΧΙΝΟΣ ΚΟΤΥΛΗ
  2 ΜΑΡΑΜΠΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΒΔΗΡΑ ΓΛΑΥΚΗ
  3 ΜΟΥΖΑ ΣΤΕΛΛΑ ΑΒΔΗΡΑ ΑΝΩ ΘΕΡΜΕΣ
  4 ΦΑΙΤΑΤΣΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥΝΙΟ
           
           
  Γ) ΠΕ06-ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ    
  ΑΜ Επώνυμο Όνομα Σχολείο που Υπηρετεί Σχολείο που Μετατέθηκε
  1 ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΔΡΟΣΟΥΛΑ ΔΙΑΘΕΣΗ 4ο ΞΑΝΘΗΣ
  2 ΒΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΕΛΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΕΛΕΡΟ ΜΚΟ
  3 ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΕΛΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΒΔΗΡΑ
  4 ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΕΝΙΣΕΑ
  5 ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ 14ο ΞΑΝΘΗΣ
  6 ΤΡΑΙΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ 5ο ΞΑΝΘΗΣ
  7 ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΚΟ 3ο ΞΑΝΘΗΣ
  8 ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 2ο ΜΚΟ ΞΑΝΘΗΣ
           
           
  Δ) ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ    
  ΑΜ Επώνυμο Όνομα Σχολείο που Υπηρετεί Σχολείο που Μετατέθηκε
  1 ΤΣΑΤΣΑΡΙΔΟΥ ΘΕΩΝΗ 13ο ΞΑΝΘΗΣ 3ο ΞΑΝΘΗΣ
  2 ΑΡΕΛΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΑΘΕΣΗ 2ο ΕΙΔΙΚΟ ΞΑΝΘΗΣ

   

  17/5/2017

   

  περισσότερα...

  ΑΙΤΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

   

  3/5/2017

  Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου Δημοτικών Σχολείων και Ολοήμερου Προγράμματος 2017-18

  kaly 2 400pxΣτο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας των Δημοτικών Σχολείων και της εύρυθμης λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2017-2018, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απέστειλε στο σύνολο των Διευθύνσεων και Δημοτικών Σχολείων της χώρας εγκύκλιο για τον καλύτερο προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου. 

  Για πρώτη φορά αποκτούν δικαίωμα εγγραφής στα Ολοήμερα Δημοτικά και οι μαθητές τρίτεκνων οικογενειών, ενώ εγγράφονται χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών παιδιά οικογενειών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, τα οποία φοιτούν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.).

  Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οδηγίες για τα ωρολόγια προγράμματα, την κατανομή τμημάτων, επιμορφωτικές δράσεις, αντισταθμιστικούς - υποστηρικτικούς θεσμούς, έντυπα και διαδικασίες που αφορούν στη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος, κ.ά.

  H εγκύλιος σε μορφή pdf

  Η Αίτηση Εγγραφής στο Ολοήμερο σε μορφή xls

   

  nhpia 1 400px

   Προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου των Νηπιαγωγείων και Ολοήμερου Προγράμματος 2017-18

  H εγκύκλιος σε μορφή pdf